piwo bezalkoholowe

piwo bezalkoholowe

Lip 29

piwo bezalkoholowe

Kłopoty brzuszek Spróbuj błonnik rozpuszczalny

Czy masz kłopoty brzucha? Nie jesteś sam! Problemy trawienne są bardzo powszechne, w rzeczywistości organiczne kosmetyki dla niemowląt po bóle pleców, problemy żołądkowe są kolejnym największym powodem ktoś idzie do lekarza w Ameryce. I zespół jelita drażliwego lub IBS jest głównym sprawcą.czarter chorwacja

piwo bezalkoholowe

Na szczęście, są rzeczy, które można zrobić w domu, aby twój brzuch kłopoty lepiej. Jeśli chodzi o zmiany w diecie przejść, numer jeden krok, aby uzyskać odpowiedni rodzaj błonnika! I numer dwa jest unikanie niewłaściwego rodzaju włókna. Dzielimy błonnika na dwie główne kategorie, rozpuszczalne i nierozpuszczalne. Oznacza to, że tylko to, co brzmi jak. Błonnik rozpuszczalny rozpuszcza się w wodzie, więc kiedy można umieścić go w płynnej treści zostanie wchłonięty i zasadniczo rozpuszczają się w niej. Błonnik nierozpuszczalny nie.

piwo bezalkoholowe

Rozpuszczalne włókna pokarmy są dobre dla przewodu pokarmowego, jak karmią rodzaje bakterii, które organizm chce. Są one bardzo ważne żywność zdrowe bakterie, które powodują rosnąć i rozwijać się, co z kolei daje piękny powłokę ochronną w swoim przewodzie pokarmowym. Czy wiesz, że błony śluzowej jelita cienkiego trwa około pięciu dni? Poszczególne komórki stosowane do trawienia i wchłaniania pokarmów są tam bardzo krótkim czasie, a następnie są one wykorzystane. Że rotacja jest tak szybki, że zespół naprawy musi wykonać pracę górną kreskę, aby nadążyć z ich podziałem. A to wymaga odpowiedniego rodzaju bakterii. Jeśli ten proces naprawy jest osłabiona nawet nieznacznie, podszewka załamuje się szybciej niż to przebudowany i masz kłopotów żołądkowych.

Jakie są niektóre pokarmy, które mają rozpuszczalny błonnik? Również jednym z najlepszych źródeł rozpuszczalnego błonnika jest brązowy ryż. Wraz z innych składników odżywczych, takich jak magnez, mangan i cynk, brązowy ryż produkty zawierają ponad trzy razy więcej błonnika w postaci przetworzonej białego ryżu i smakuje pyszne.

– autor artykułu